Предложението за българското гражданство на д-р Заргар е внесено в президентството едва вчера

OFFNews 30 януари 2021 в 17:33 4063 0

Предложението на министъра на правосъдието за издаване на указ за придобиване на гражданство от д-р Абдулах Заргар е внесено в президентската институция в края на работния ден на 29 януари (петък), едва след като стана публично известно, че директорът на Многопрофилната болница в Исперих следва да напусне поста си.

Това съобщават от прессекретариата на държавния глава в отговор на въпроси от медиите.

Оттам уточняват, че Комисията по българско гражданство ще предложи решение на вицепрезидента, след като се запознае с всички материали по този казус в съответствие с установените процедури.

Президентската институция счита, че в правовата и социална държава здравеопазването и неговата кадрова политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не резултат от кризисни акции, заявяват от Дондуков 2.

Случаят с д-р Заргар се точи отдавна, но около него се голямо внимание едва вчера - денят, в който той трябваше да напусне поста си. Медикът е изключително уважаван и хората в Исперих смятат, че именно той е преобразил за добро болницата им. Лекарят трябваше да напусне поста си, защото няма българско гражданство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови