Германия е договорила 3,8 млн. дози от ваксината на Новавакс

Ваксината е на протеинова основа и използва различна технология в сравнение одобрените до момента препарати

OFFNews 25 януари 2022 в 15:50 4616 0

Снимка Getty Images

Германия очаква да получи до 20 март 3,8 милиона дози от новоодобрената ваксина срещу COVID-19 на компанията "Новавакс", заяви днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Германия ще получи 1,4 милиона дози в седмицата, започваща на 21 февруари, а в следващите няколко седмици би трябвало да получи останалите бройки от 3,8-те милиона дози.

Очаква се "Новавакс" да достави на Германия тази година 34 милиона дози от своята ваксина "Нуваксовид". Американската фармацевтична компания има договор за доставка на 200 милиона дози за 27-те страни членки на Европейския съюз.

Ваксината на "Новавакс", която е на протеинова основа, използва различна технология в сравнение с ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех", "Модерна", "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън". Тя беше одобрена през декември от Европейската агенция по лекарствата.

Правителството се опитва да убеди германците, които още не са се ваксинирали срещу COVID-19, да го направят.

С новата ваксина се разчита да бъде повишено нивото на ваксинацията, тъй като хората, които са скептични към технологията с информационна РНК и дългосрочните ѝ ефекти, може да решат да се ваксинират с препарата на "Новавакс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови