Доц. Мангъров: Ваксинираният пациент на Инфекциозна почина в ''Токуда''. От болницата отрекоха

Няма ваксиниран пациент, прехвърлен от от Инфекциозна болница, който да е починал от COVID-19, гласи официалната позиция на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

OFFNews 14 септември 2021 в 15:01 12163 3

"Кой всъщност лъже и защо ли лъже така? Последният ваксиниран пациент, който беше лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница "Токуда".

Това написа инфекционистът доц. Атанас Мангъров във фейсбук, в коментар по спора имала ли е Инфекциозна болница починал, който е бил ваксиниран срещу коронавирус, и лежали ли са имунизирани срещу вируса в  болницата.

По-рано днес bTV публикува опровержение от директора на лечебното заведение проф. Татяна Червенякова, в което тя твърди, че в Инфекциозна болница не е умирал ваксиниран срещу коронавирус пациент. Тя казва още, че в момента в COVID отделението има само един ваксиниран и той е придружител на пациент с тежка форма COVID -19, който не е имунизиран.

Проф. Червенякова направи коментара си, след като в дискусия по bTV "за" и "против" ковид ваксините доцентът обяви, че в момента в болницата има един ваксиниран пациент, както и че има починали - в множествено число! - които са били имунизирани срещу коронавирус. В поста си от днес той вече говори само за един пациент и то починал в друга болница:

"Проф. Червенякова много добре знае, защото - за голямо съжаление - човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка. Инфекциозна болница имаше реанимация, но сега няма. Заслугата е до голяма степен и нейна. Ако професорката или някой иска сведения за други ваксинирани лекувани в клиниката, да заповяда в нея. Друг ваксиниран с две дози лежа повече от 20 дни на кислород и беше изписан в началото на седмицата", написа инфекционистът.

След запитване на OFFNews от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда излязоха с официална позиция, която гласи:

"В лечебното заведение няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница в реанимацията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, който да е бил ваксиниран и да е починал от Ковид-19."

Официални данни за броя заразени и лекувани в болница сред ваксинираните у нас няма. По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев 98% от приетите за лечение болни с коронавирус са неваксинирани.

По-рано в интервю за OFFNews имунологът проф. Добромир Кюркчиев обясни, че случаите на заразени сред имунизираните са в резултат на "ваксинален пробив"

"Пробив означава положителен тест не по-рано от две седмици след втората доза. Обръщам внимание положителен тест, не разболяване. Това означава пробив. САЩ съобщават за 0.02% пробиви във ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Джонсън и Джонсън“. От тези 0.02% много малка част от случаите боледуват тежко. Говорим за тежко боледуване, не за кихане, кашляне, температура 2 дни. И съвсем малка част боледуват вече много тежко, в болници, или загиват."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6136

1

WOW

14.09 2021 в 16:33

Нормално е да има заразени сред ваксинираните и това не е кой знае каква новина. Например във Великобритания за първите 6 месеца на годината са починали от КОВИД близо 500 човека със завършена ваксинация. Но това са под 1% от всички починали от вируса! Ваксинирането не те прави безсмъртен но повишава много шанса да оцелееш. Чисто статистически в България трябва да има подобни случаи. Защо обаче не знаем за тях е въпросът! Някой в МЗ има криворазбрана стратегия за ваксинацията. Укриваната информация води до разпространяването на слухове, конспирации и недоверие!