Дете с коронавирус е починало в старозагорската болница

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2021 в 13:31 11758 1

Дете с коронавирус е починало в УМБАЛ „Стоян Киркович“ - Стара Загора на 18 септември. То е прието ден по-рано в много тежко състояние, съобщи за БНР директорът на университетската болница проф. Йовчо Йовчев.

7-годишното момиче, за което беше съобщено по-рано, е било с детска церебрална парализа и епилепсия. Професор Йовчев коментира, че заради затвореното детско отделение в Ямбол, ръководеното от него лечебно заведение има готовност да поеме пациенти при нужда. За целта е създадена необходимата организация.

Две деца с коронавирус от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Стара Загора са били приети на 21 септември в университетската болница в града. Заразени в социалния дом са и двама от служителите му.

Едно от настанените за лечение деца е проявило симптоматика преди няколко дни.

Направен му е тест в понеделник, който се е оказал положителен. Във вторник община Стара Загора съвместно с РЗИ е извършила пълно тестване на останалите деца в центъра и 11-те души персонал. Установено е второ заразено дете и двама души от екипа на социалния дом, които към момента са без симптоми.

Извършена е крайна дезинфекция. След приложено лечение на двете деца те са в стабилно състояние, уточни директорът на УМБАЛ „Професор доктор Стоян Киркович“ в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. По думите му те са хоспитализирани на 21 септември с клинични симптоми на вече усложняващ се COVID-19 и в момента са стабилни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

тОлуп

23.09 2021 в 15:02

"детска церебрална парализа и епилепсия"

Добре е поне, че още не криете придружаващите заболявания...
но Ковида го е убил не заради заболяванията му, а заради унищожената имунна система от лекарствата, които е пил заради тях.