Депутатите без зелен сертификат ще си плащат сами тестовете

Има много заразени, но Омикрон още не се е разгърнал у нас, по думите на д-р Симидчиев

OFFNews 06 януари 2022 в 08:30 2128 0

Д-р Александър Симидчиев

Снимка БТА/Асен Тонев

Д-р Александър Симидчиев

Депутатите, които нямат зелен сертификат, ще си плащат сами тестовете за коронавирус. Те няма да могат да участват в заседанията онлайн, ако откажат да спазват правителата за влизане в парламента. 

Това заяви народният представител от ДБ д-р Александър Симидчиев, който е зам.-шеф на здравната комисия, по Нова тв. Депутатите сме равни на всички останали хора, но сме високорискови, защото се срещаме ежедневно с много граждани, допълни той. 

Комисията по здравеопазване прие вчера решението за задължителен зелен сертификат за вход в НС, тя е водеща, обясни Симидчиев. Надявам се още днес решението да бъде прието, каза още пулмологът-депутат. 

Когато човек е на открито, вероятността за заразяване е по-ниска, но не е равна на нула, обясни медикът по повод днешните чествания на Богоявление. По думите му Омикрон все още не е имал време да стане доминантен вирус в нашата страна. 

Новите заразени за последното денонощие са много, но това е Делта вариантът, който е опасен и вкарва хората в болница, категоричен бе д-р Симидчиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови