Дания върна здравния пропуск

OFFNews 12 ноември 2021 в 13:00 975 0

Дания върна здравния пропуск от днес - два месеца след като бе отменила всички ограничения заради новия коронавирус, предаде ДПА.

Сертификатът вече отново е задължителен за влизане в барове, ресторанти, кафенета и нощни клубове, както и за посещаване на масови прояви.

Документът удостоверява, че човек е ваксиниран, преболедувал или е с отрицателен тест за коронавирус. Мярката важи за хора, навършили 15 години.

Дания отмени последните останали в сила ограничения заради коронавируса, включително задължението за носене на маска, на 10 септември. Правителството аргументира своето решение с високото равнище на ваксинация и факта, че епидемичната ситуация е под контрол.

В средата на миналия месец обаче новите случаи на коронавирус в Дания отново започнаха да се увеличават. Наскоро страната регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие от началото на пандемията.

В Дания, с население от около 5,8 милиона души, са потвърдени общо повече 412 хиляди случая на коронавирус. Над 2700 от заразените са починали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови