Близо 400 души прегледаха зрението си в рамките на скринингова кампания

OFFNews 28 юни 2021 в 12:36 1005 0

398 души са прегледани безплатно в рамките на кампанията "Зрението е всичко! Прегледай се!". Инициативата е на Българското дружество по офталмология и Байер България.

За петте дни, в рамките на инициативата, бяха прегледани общо 398 души в градовете Шумен, Търговище, Попово, Свищов и Червен бряг.

250 от тях са възрастни, като при немалка част от тях е открит проблем, който налага допълнителни изследвания и лечение. Най-възрастният прегледан пациент е на 89 години и е от гр. Свищов.

Децата, консултирани от специалистите през изминалата седмица, са 148. Най-малкият пациент, прегледан от специалистите, е на 2 години и е от град Търговище.

През цялата кампания малките пациенти се преглеждат с помощта на специална апаратура, закупена със средства събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Български лекарски съюз и Българско дружество по офталмология и Байер България “Зрението е всичко! Прегледай се!” продължава до 16 юли. Следващите спирки до края на инициативата са:

1.Мездра – 29 юни (вторник)

2.Ботевград – 30 юни (сряда)

3. Правец – 1 юли (четвъртък)

4. Чирпан – 5 юли (понеделник)

5. Димитровград – 6 юли (вторник)

6. Сливен – 7 юли (сряда)

7. Ямбол – 8 юли (четвъртък)

8. Казанлък – 9 юли (петък)

9. Ловеч – 12 юли (понеделник)

10. Троян – 13 юли (вторник)

11. Велико Търново – 14 юли (сряда)

12. Севлиево – 15 юли (четвъртък)

13. Луковит -16 юли (петък)

Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община и в местните медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови