BioNTech планира цената на ваксината срещу COVID-19 да е под пазарната

OFFNews 10 ноември 2020 в 15:27 4346 1

Снимка архив

Компанията BioNTech планира да определи цената на своята ваксина срещу COVID-19 под "обичайните пазарни равнища" и да бъде различна за отделните държави и региони, съобщи Ройтерс. 

На онлайн събитие на Financial Times главният стратегически директор на немската компания Райън Ричардсън заяви, че ценовата рамка на ваксината - разработена съвместно с Pfizer и, която все още не е одобрена, ще отразява финансовите рискове, които са направени от инвеститорите. 

"Ние се опитахме да следваме балансиран подход, който гласи, че иновациите изискват капитал и инвестиции. Затова ние планираме цената на ваксината ни да е под обичайните равнища на пазара, както и да е достъпна по целия свят", категоричен е Ричардсън. 

"Очаквам да има диференцирано ценообразуване в определени региони по света", допълни още той.

В понеделник разработчикът на ваксина срещу коронавирус BioNTech, съвместно с Pfizer, доказаха нейната 90% ефективност срещу заразата. Това стана по време на третата фаза на изпитание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

1

tough

11.11 2020 в 08:22

Не "доказаха нейната 90% ефективност", а съобщиха за такава. Има малка разлика. Те и братушките от няколко месеца си се боцкат с "доказана" ваксина.
 
X

Да помогнем на украинските деца!