Австралийски тв журналист с коноравирус след среща с Том Ханкс и съпругата му

OFFNews 16 март 2020 в 08:30 5334 0

Австралийски телевизионен журналист е с положителен тест за коронавирус след среща с Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън в Сидни, съобщава "Гардиън".

63-годишният Ханкс и съпругата му бяха изолирани в австралийска болница, след като бяха диагностицирани с Covid-19 на 12 март.

Редакторът от Nine Network Ричард Уилкинс се срещнал с американския актьор, режисьор и двукратен носител на "Оскар" Ханкс и съпругата му Рита в операта в Сидни на 7 март и отново в тв студио на 9 март. В неделя положителният му тест бил факт, пише AP.

"Снощи, когато получих обаждането, изпаднах в състояние, в което бихте могли да ме повалите и само с перце. Отне ми няколко минути, за да осъзная какво ми казват. Но се чувствам добре, на 100%", казва Уилкинс днес от дома си в Сидни.

65-годишният журналист казва, че само може да се предполага, че е бил заразен от Уилсън - певица и актриса.

"Предполагаме, че е било от Рита. А може и да не е така. Казват, че може да е всеки, на всяко място, по всяко време”, допълва той.

Уилкинс е един от 37-те нови случая на коронавирус, потвърдени през последните 24 часа в щата Нов Южен Уелс, където общият им брой е 171 към понеделник. Увеличението е най-голямото в най-населения австралийски щат за денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови