Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

САЩ забраняват достъпа на пътуващи от Европа за месец

Том Ханкс и съпругата му с коронавирус в Австралия

OFFNews 12 март 2020 в 06:54 10453 0

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че от 13 март за срок от 30 дни САЩ спират влизането на своя територия на пристигащи от европейски страни чуждестранни граждани заради епидемията от COVID-19, съобщи Ройтерс.

Ограниченията не важат за гражданите на Великобритания.

Освен това САЩ следят развитието на епидемията от коронавируса в Китай и Южна Корея и тъй като положението там се подобрява е възможно въведените ограничения за влизане на хора от тези две държави в САЩ да се отменят по-рано от планираното, каза Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че Европа носи част от вината за епидемията от коронавируса в САЩ, където по най-нови данни има 1281 заразени и 37 починали.

"ЕС не взе същите предохранителни мерки за ограничаване на пътуванията от Китай и други рискови страни. В резултат на това голям брой огнища на зараза в САЩ бяха породени от пристигнали от Европа хора", каза Тръмп.

Доналд Тръмп съобщи, че ще поиска от Конгреса да намали данъка върху трудовите възнаграждения, за да се помогне на американците да преодолеят икономическите последици от епидемията с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Тръмп също така обяви, че ще възложи на финансовото министерство да отложи крайния срок за плащане на данъци за някои физически и юридически лица без наказателна лихва и ще вземе спешни мерки за осигуряване на финансова помощ на работници, които са болни, карантинирани или се грижат за заразени хора.

63-годишният Том Ханкс заяви, че той и жена му Рита Уилсън имали треска, докато са в Австралия и сега ще бъдат изолирани и наблюдавани, съобщиха световните агенции.

“За да направим нещата както е необходимо в момента, бяхме тествани за коронавирус и беше установено, че сме положителни”, пише в изявление, публикувано в социалните медии.

„Ще информираме света и ще актуализираме състоянието си“, добави той, заедно със снимка на хирургическа ръкавица, поставена в кош за боклук с надпис за биологична опасност.

Ханкс е първата голяма звезда на Холивуд, която публично признава, че е заразен с вируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!