Ексклузивно Орлин Гигов уби украинката, която миналата година преби и изхвърли гола и боса

Апаратура на стойност 50 000 лв. ще получат COVID зоните в ДКЦ

OFFNews 30 август 2021 в 12:15 687 0

Снимка Pixabay

Всеки медицински център или ДКЦ, който е разкрил COVID зона за диагностика и амбулаторно лечение на болни с COVID-19, ще получи безвъзмездно апаратура на стойност 50 000 лева, съобщиха от здравното министерство.

Това могат да бъдат подвижни рентгенови апарати тип Кугел, апарати за ехокардиография или електрокардиография, апарати за лабораторна диагностика, дефибрилатори, кислородни бутилки и др. по списък одобрен от Министерството на здравеопазването.

Лечебните заведения могат да изберат от списъка апарати, които са им най-необходими. Средствата са осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж". 

Освен това всяка COVID зона ще получи от Министерство на здравеопазването безплатно по 30 апарата за измерване на пулс и кислородна сатурация, които може да предоставя за ползване от пациенти с COVID-19 в домашни условия за времето на провеждане на амбулаторното лечение.

Мониторирането на кислородната сатурация е сред най-важните показатели за контрол на тежестта на протичането на заболяването и преценка за необходимостта от хоспитализация, уточняват от МЗ.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  Няма коментари към тази новина !

   
  X

  За и против Гей парада