Академия събира водещи офталмолози от страната в Панагюрище

OFFNews 26 април 2023 в 16:28 919 0

офталмология

Снимка Unsplash

Академията ще се проведе в дните от 28 април до 1 май

Академия "Офталмология" ще събере водещите очни специалисти от страната на тематичен и практически курс за специализанти и млади лекари в Панагюрище. 

Събитието се организира от Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българско дружество по ретинология, Българско глаукомно дружество с подкрепата на Българския лекарски съюз.

Академията обединява утвърдени специалисти от цялата страна, които ще представят диагностични и терапевтични подходи в офталмологията, ще бъдат организирани множество уъркшопи в отделните подспециалности на очните болести с възможност за надграждане на знанията и уменията на младите лекари.

Форумът събира 150 млади лекари и специализанти, които ще бъдат запознати със съвременните методи на диагностика и лечение на заболяванията в областите на ретинологията и глаукомата, детската офталмология, невроофталмологията и офталмогенетиката в името на съвременното здравеопазване, иновациите в офталмологията, качеството на диагностика и лечение и предотвратяването на загуба на зрение в детска и зряла възраст.

Лектори са водещите офталмолози проф. Александър Оскар, проф. Силвия Черникова, проф. Лъчезар Войнов, проф. Ива Петкова, доц. Атанас Калайджиев, доц. Яни Здравков и др.

Академията ще се проведе в дните от 28 април до 1 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови