90% от новозаразените у нас са с британския вариант на коронавируса.

OFFNews 06 март 2021 в 09:15 2809 0

Има явна тенденция за покачване на случаите на COVID-19, в момента 90% от новозаразените са с британския вариант на коронавируса. 

В „Пирогов“ малко повече от половината от ковид леглата са заети, заяви проф. Никола Габровски, зам.-директор на спешния институт. 

Въпрос на личен избор е дали някой ще отиде на заведение или в търговски център, коментира той разхлабените протиепидемични мерки у нас. 
„Животът трябва да продължи. Отдавна говорим, че всички страдаме от тази изолация. В момента се търси баланс между тези мерки и един относително нормален живот. Моят призив е, все пак, да бъдем отговорни“, допълни той. 

Зам.-директорът на „Пирогов“ заяви, че организацията по имунизирането у нас е добра, но е ограничена заради малките количества ваксини, с които разполага страната ни. Той беше категоричен, че скептицизмът по темата значително е намалял и българите са се убедили в нуждата от препаратите срещу заразата. 

Проф. Гебровски посочи, че възрастните хора ще минават с предимство за имунизация в „зелените коридори“, но след като има достатъчно количество ваксини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови