Задържаният за убийство на съпругата си в Разград остава зад решетките. Защитата иска домашен арест

OFFNews 17 декември 2021 в 16:58 1079 0

Окръжният съд в Разград постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за 44-годишния испански гражданин, привлечен към наказателна отговорност за убийството на съпругата си. Мярката за неотклонение беше гледана при закрити врата.

40-годишната Силвия Петрова беше обявена за издирване в понеделник, 13 декември.

След тридневно издирване беше установено, че тя е била убита. В резултат от извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото ѝ. Самото убийство е извършено в жилището, което семейството на жертвата обитавало в града. Задържан за деянието е нейният съпруг Пабло Санчес, който е от мексикански произход, с испанско гражданство.

След заседанието на съда служебният адвокат на задържания Драгомир Павлов обясни пред медиите, че е поискал домашен арест за обвиняемия, съобщи БТА. "Мотивите ми бяха, че има обосновано предположение, че същият е извършил деянието, но няма опасност да се укрие или да извърши ново, както и това, че е съдействал за разкриване на престъплението", каза адвокатът. Той посочи, че пред съда Санчес е изразил притеснение за трите си деца и заявил, че много съжалява за това, което се е случило. "Тъй като разследването е още в начален етап, не можем да си обясним какво е накарало един грижовен баща да извърши такова деяние", каза адвокатът. По думите му по делото имало данни, че основно бащата полага грижи за децата.

Санчес е дошъл за постоянно при семейството си в България през април, като е работил през кратки периоди на различни места нискоквалифицирана работа. Преди да се установи в Разград, е работил на летището в Тенерифе, изпращал е всеки месец пари, за да бъдат финансово обезпечени съпругата и децата му.

Защита ще настоява да се назначи съдебно-психиатрична експертиза. Адвокатът допълни, че на този етап мярката за неотклонение няма да бъде обжалвана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!