Задържаха служител на затворите, искал подкуп от осъден

ОFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 16:17 3434 0

Служител в сектор "Пробация" на затворите е задържан с подкуп, провежда се разследване срещу него, съобщи Прокуратурата. 

Пламен Николов е инспектор в пробационната служба в София. В това си качество той провежда задължителните периодични срещи с осъдените на наказание „Пробация“ лица. В правомощията на служителя Николов е изготвянето и внасянето на предложения до Пробационния съвет за намаляване на честотата на задължителните пробационни срещи, в случай, че осъдените демонстрират добро поведение.

На Р. Д. е било наложено наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Пробационен инспектор на осъдения Р.Д. е бил именно Пламен Николов.

На 26.06.2015 г. Пламен Николов е поискал от осъденото лице подкуп в размер на 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите на Р.Д. с пробационен служител.

На 02.07.2015 г. в сградата на Пробационната служба в гр. София, на ул.“Майор Векилски“№ 2 , Николов е приел от осъдения дар – сумата от 300 лв., предварително белязани, за това, че е изготвил и внесъл такова предложение. Незабавно след получаването на подкупа, Николов е задържан от органите на разследването.

По искане на СГП, на 05.07.2015 г. Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Пламен Николов.

Разследването продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови