Задържаха под стража внучката на актрисата Виолета Донева, убила я е по особено мъчителен начин

OFFNews 07 ноември 2022 в 18:30 22482 2

Виолета Донева през 70-те години

Снимка retro.bg

Виолета Донева през 70-те години

Внучката на актрисата Виолета Донева - Ивет Стайкова, е задържана под стража за убийството на баба си, съобщиха от прокуратурата. 

18-годишното момиче е привлечено като обвиняемо за това, че от 19:30 ч. на 19 октомври до 05:14 ч. на октомври в София умишлено е убило Донева чрез нанасяне на множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба. От прокуратурата допълват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

На 27 октомври стана ясно, че актрисата е намерена мъртва в дома си. Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е била открита след сигнал. Вратата е била разбита от полицията.

Според Софийския градски съд са събрани достатъчно доказателства, според които Стайкова е убила баба си. Магистратите смятат и че има реална опасност от извършване на друго престъпление и затова е наложена най-тежката мярка за неотклонение. 

Защитата посочи, че все още липсва съдебно-психиатричната експертиза. От 14-годишна Ивет Стайкова има зависимост към наркотиците и поне четири пъти е лежала в психиатрични клиники, предаде БНТ.

Пред съда тя заяви, че иска да почете паметта на баба си, да продължи образованието си и помоли да ѝ бъде даден "шанс за живот".

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

09.11 2022 в 18:53

Много, много тъжна история.....
Жалко, че Донева си е отишла така от този свят.Поклон пред паметта ѝ.
Жалко и за момичето с прекършен живот....
Жалко и за нас, като общество допуснало тази трагедия.

22547

1

dolivo

07.11 2022 в 19:01

трагедия

металното здраве в България е на особено ниско ниво, заради стигмата "да не съм луд?!" , че да потърся помощ, както и " ще ме помислят за луда..."