Задържаха отново Пламен Бобоков

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2020 в 11:45 2388 1

Бизнесменът Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за търговия с влияние.

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, заради съобщенията със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, съобщи БНТ. 

През юни Бобоков бе пуснат на свобода срещу гаранция от 1 млн. лева. Преди два дни бизнесменът бе на разпит в Националното следствие по разследването за участието му в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци и за злоупотреби с преработката на опасни отпадъци. По това разследване са задържани по-големия му брат Атанас Бобоков, както и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Днес Пламен Бобоков коментира новия си арест:

„Подложен съм на безпрецедентна репресия от страна на Прокуратурата и властите в България! Днес, за трети път в рамките на около месец, бях задържан, за да не се укрия или извърша престъпление, при положение че в хода на процесуално-следствените действия, разгърнати до момента, първо Прокуратурата, а по-късно и Съдът, неведнъж констатираха и ясно декларираха, че такава опасност не съществува. През изминалия, вече повече от месец, многократно съм се явявал пред органите на съдебната система, поради което настоящето ми задържане не може да бъде обосновано от никакъв законов интерес или необходимост. Може да бъде единствено обосновано от идеята и необходимостта да замълча. Факт е, че в България, днес преживяваме сериозна криза на законността по отношение не само на бизнеса, но и на личната неприкосновеност на гражданите. Поредицата събития касаещи мен, семейството и бизнеса ни несъмнено доказват, че Прокуратурата е не само политически, но и икономически субект. Ежедневното грубо пренебрегване, погазване и пренаписване на закони като Декрети, води до пълно изключване на принципа на Върховенството на закона. Събитията у нас вече не могат да бъдат решени без сериозна международна правна помощ, за каквато апелирам. В случая, заобикалянето и пренаписването на закона е с основна цел да се „пришие“ на даден човек престъпление, а презумпцията за невиновност е изцяло суспендирана в полза на задкулисни интереси. Липсва правосъдие за всички, има псевдо-правосъдие за говорещи и неудобни. Затова, макар и нескромно, „подписвам“ сентенцията на покойния юрист и общественик доц. Кристиян Таков: „Пазете правото, дори и от закона!“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

1

мнение от IP

09.07 2020 в 12:20

Пробват колко могат да натегнат гайките ни, преди да се счупят. Предстои да видим колко... То от нас си зависи.