Варненец получи 6 месеца затвор за убийство на коте

OFFNews 07 юни 2016 в 13:08 2132 0

25-годишен мъж от Варна получи 6 месеца затвор заради жестоко убийство на малко коте.

Мъжът е в неизвестност още от началото на делото.

Хората в жилищен блок приютяват във входа малко улично коте. 25-годишния Иван обаче го умъртвява с ритник в главата. Причината за бруталната агресия срещу котето е, че то одраскало по муцуната кучето на извършителя. Чрез записи от камерите, поставени във входа, извършителят лесно е установен.

"В случая защо има ефективна присъда - лицето е с 9 осъждания преди настоящото съдебно производство", поясни Ерна Павлова, председател на Районен съд Варна.

Именно криминалното минало на извършителя е определящо в делата за насилие над животни.

При половината тези дела във Варна подсъдимите са освободени от наказателна отговорност - когато извършителите не са били осъждани до момента, това е тяхна първа проява. Глобите, които са наложени са в размер от 1000 до 5000 лева. Въпреки ръста на случаите на агресия срещу животни, делата не са много.

За последните години от 51 преписки в прокуратурата за агресия срещу животни само 7 са влезли в съда.До момента във Варна за 5 години има само двама осъдени насилници - един с ефективна и един с условна присъда.

Дали 25-годишният мъж, убил котката, ще стане вторият човек във Варна, влязъл в затвора за насилие над животни, не се знае, защото е в неизвестност още от началото на делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!