Протест "Аз съм куче - 2" пред парламента, приютът в Богров с ден на отворени врати

OFFNews 03 април 2016 в 10:13 3400 2

Снимка Сергей Антонов

Протест "Аз съм куче" 2 ще се проведе пред парламента днес от 12 часа. На 17 март защитниците на бездомните животни протестираха атрактивно пред сградата на Столична община. 

Приятелите на животните призоваха за масово шествие, което да "осъди жестокото отношение към кучетата в общинските приюти, ограбването на милионите, предвидени за тях, и наказания за виновните". Шестието ще премине по бул. "Руски", покрай сградата на Министерски съвет, по бул. "Витоша" до пилоните на НДК. "Трябва да ни видят и чуят, защото ние сме гласът на умиращите в концлагерите душички", пишат организаторите във фейсбук. 

Те настояват общините да работят по метода "кастрирай и върни", а не "кастрирай и затвори в приют", както е в момента. 

Марта Георгиева, общински съветник от РБ в СОС, обясни по Нова тв, че протестът е пред парламента, заради промени на внесената от МС стратегия, направени от комисията по земеделие. Те няма да решат проблема, категорична бе тя. 

Протестиращите настояват да бъдат допускани по всяко време в общинските приюти в София, за да контролират какво се случва с кучетата. Приютът в Горни Богров обяви днес ден на отворените врати, което според защитниците е опит да бъде провален протеста им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!