Петиция за затваряне на общинските концлагери за кучета

ОFFNews Последна промяна на 29 март 2016 в 20:26 2844 8

Петиция за затваряне на общинските концлагери за кучета събра подкрепата на над 11 000 български граждани за 60 дни.

Над 285 страници с подписи ще внесе сдружение „На Ти с Природата“ в Министерския съвет на 29-ти март - ден преди разглеждането на второ четене на промените в Закона за защита на животните. Предстои петицията срещу безобразията в общинските „приюти” да бъде внесена и в Комисията по жалби и петиции на граждани към Европейския парламент.

Тя е придружена и от брутални снимки от концлагерите за кучета в София, Варна, Стара Загора, Ямбол, Разград. „Обществото ни настръхва от гледките на трупове на животни, умрели заради безхаберие, бездействие и жестоко отношение”, казват вносителите. Кадрите са само бледа илюстрация за мизерията и мъченията, на които общините в цялата страна подлагат бездомните животни в нарушение на нашето и европейското законодателство.

Сдружение „На ти с природата” сигнализира министър-председателя, че от приемането на Закона за защита на животните през 2008 година досега, кметовете на общини не предприемат изискваните от закона мерки, предписани от Световната здравна организация, за решаване на проблема с бездомните кучета. Вместо това наливат милиони левове на българския данъкоплатец в неефективни и садистични съоръжения. Животните са подложени на бавна и мъчителна смърт без броят им на улицата да намалее, а общинските бюджети за „справяне с проблема” нарастват от година на година. Контролният орган по Закона за защита на животните Българската агенция по безопасност на храните не предприема мерки за санкциониране на системните, дългогодишни закононарушения на общините.

Петицията призовава за незабавно прекратяване на садистичното отношение към кучетата от страна на общинските власти; край на прикриването на нарушенията им от страна на държавните контролни органи; за запушване изтичането на огромния публичен финансов ресурс и ефективно решение на проблема, което да доведе до трайно изчезване на явлението „бездомно куче”, както и за създаване на специализирана структура за контрол на хуманното отношение към животните.

Пълният текст на петицията, както и имената на подписалите, могат да бъдат видени тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2016 в 08:54

Яж ми петия!

30.03 2016 в 18:06

Viper що пишеш в трето лице ве путко олигавена? :) Щото си по-нисичък от тревата ли? :)

30.03 2016 в 15:23

На Раданчо протежето Марта, пак ли ще иска да пускат пумиярите на свобода. Дайте и ги да си ги гледа в къщи.

30.03 2016 в 11:42

xxx и еко-идиоти, аз пък бих създал петиция да ви намерят, да ви изкарат с шутове от вас, да ви скопят на пътя с нестерилни инструменти, да ви зашият през пръсти и да ви метнат в открита клетка през зимата, а аз лично се наемам да бъдем сигурни че смъртта ви ще бъде бавна и мъчителна, каквото е и съществуването ви.
ако пишонките са ви малки и жените не ви връзват, не си го изкарвайте на животните, има по-разумни методи.
желанието да убиваш каквото и да е живо същество говори колко недоразвити са мозъците ви и каква вътрешна агресия криете. съжалявам че не е възможно да ви арестуват само за изказваня.

30.03 2016 в 09:28

Проблемът с гнусните псета може да се реши точно за един уикенд с помощта на ловните дружинки - точно както се решава в малките градове и селата. Но ще секнат пачките за разни педерастки организацийки.

30.03 2016 в 09:19

Добре де нали преди 2 години същите тези пак правиха разни пърформанси и искаха общински приюти за кучета и разни зоополицай... Нищо, че милиционерите не могат да опазят хората, те искат да пазят кучетата... Само едни кучепоклонници може да се надяват на различен резултат...

29.03 2016 в 23:49

Искам петия за защита на общинските концлагери, там вече ще се подпиша.

29.03 2016 в 21:56

Агенция по безопасност на храните упражнява контрол над общините за бездомните кучета? Не ми е известно в България да се ядат кучета. Изобщо тази агенция не трябва да се занимава с това.