Убиецът на Виктория Маринова с лека умствена изостаналост, но вменяем

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2019 в 14:50 3752 2

Северин Красимиров, който изнасили и уби журналистката Виктория Маринова на 6 октомври миналата година, е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното. 

Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Това показва петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, назначена от Окръжна прокуратура - Русе. 

ОП ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него престъпления - изнасилване на Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай, и убийството й, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата. 

Красимиров е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори. 

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

В изпълнение на издадената от ОП Русе Европейска заповед на разследване, прокуратурата във Федерална Република Германия извърши освидетелстване на Северин Красимиров и изготвените протоколи и фотоалбуми за това следствено действие са получени в прокуратурата. С оглед изложеното в протокола състояние на обвиняемия и установените по него следи от наранявания, Окръжна прокуратура- Русе назначи съдебно медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса дали е възможно установените наранявания да са получени в резултат на оказана от жертвата съпротива. 

Припомняме, че извършителят на деянията бе задържан в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и бе преведен в страната ни. С определение на Окръжен съд – Русе на Северин Красимиров е определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11014

2

случайно прочетох

07.02 2019 в 17:08

OFFNEWS, правите ли разлика между Ѝ и Й?

"особено тежък случай, и убийството й, " ???

Иначе този си е примат и няма как да е умствено напреднал!

4000

1

tchit64

07.02 2019 в 15:53

Че Красимиров е с лека умствена изостаналост не се и съмнявам ... но ме гложди думата ЛЕКА щото според откривателят на ДНК американския учен и нобелов лауреат д-р Джеймс Уотсън това при тези раси е експерементално доказано и не е леко.