Цацаров разпореди пълна ревизия на кметството в Галиче

OFFNews 25 януари 2016 в 10:41 4481 3

Цацаров разпореди пълна ревизия на кметството в Галиче

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Окръжна прокуратура-Враца извършване на проверка на работата на кметството в с. Галиче. Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета Ценко Чоков, до настоящия момент, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурорите ще трябва да проверят поредица от документи, за да удостоверят чии са положените подписи. Става въпрос за частни документи, пълномощни и преписи и извлечения от документи и книжа. При изпълнение на тази дейност, се изисква създаване на архив, който включва общ регистър на нотариалните заверки, книга, в която се подреждат документите с удостоверено съдържание, печат и щемпели по образец. За извършване на нотариални удостоверявания от органите на местната администрация се събират такси в размерите, определени с тарифата за нотариалните такси, които задължително се внасят в бюджета на общината, уточняват от прокуратурата.

Ще бъде проверено наличието на документацията, като се сравнят удостоверяванията в нея със събирането и внасянето на суми в общинския бюджет.

Прокуратурата ще проверява и това как се управляват общински обекти и дали те се използват съобразно предназначението им и за нуждите, за които са предоставени. 

Ще бъде направена проверка на законността на адресни регистрации и ще бъдат изяснени причините за извършването им.

Прокуратурата ще събере и всичката налична информация за преписки в МВР и прокуратурата за това как кметът е осигурявал спазването на обществения ред и дали от него са подавани сигнали за нарушения. 

Ще бъде проверена законността по опазването на селскостопанското имущество на територията на района или кметството, както и задълженията на кмета да осигурява полската охрана, издирването на нарушители и да налага административни наказания. Ще бъдат проверени всички случаи и ще изясни изпълнил ли е кметът на с.Галиче задълженията си за контролно-санкционна дейност, респ. причините за неизпълнението на тези функции.

Прокуратурата ще провери и изпълнението на бюджета на община Бяла Слатина в частта му за кметство с. Галиче. Проверката ще се извърши съвместно със служители от Главна дирекция „Национална полиция“- МВР.

Ще се извърши преценка както за законосъобразност на овластяването, така и за законосъобразност на действията на кмета Чоков съобразно нормативните изисквания, приложими за конкретната дейност.

Главният прокурор е разпоредил при наличие на основанията за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност, да се предприемат предписаните от закона действия. Разпоредил е също при установяване на данни за извършено престъпление от общ характер незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.

Проверката ще се осъществи на място в кметството в с. Галиче, от прокурори и служители на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews