Вътрешният министър: Камен Костадинов от ДПС е уредил "спонсорирането" на изборите в Галиче

ОFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 11:09 12602 17

Камен Костадинов
Камен Костадинов

"70-те хиляди лева, "инвестирани" от ДПС за изборите в Галиче, област Враца, са били разпределени като дарения за ловната дружинка, за пенсионерския клуб. Знаехме го, контролирахме го, но не успяхме." Това призна служебният вътрешен министър Йордан Бакалов в студиото на bTV тази сутрин.

За водача на ДПС в листата във Враца Камен Костадинов вътрешният министър заяви: "Явно той е човекът, който е организирал и си е уредил спонсорирането на пенсионерския клуб и на ловния клуб".

Костадинов е зам.-председател на ДПС, депутат в 42-то НС, бивш зам.-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специални разузнавателни средства и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Уродливото е, че те си поръчват, купуват, стават народни представители, а МВР трябва да ги преследва - нали си представяте как става?", възмути се министърът.

"Хората, които са поръчители и организатори са политици, които искат да станат народни представители, но някои от тях не само са действащи, а и са в комисиите за контрол на МВР и на спецслужбите. Нека това лице се опита да ми зададе актуален въпрос, докато съм министър, тогава ще разберете, ще видите какво ще му се случи", допълни той.

Този омагьосан кръг трябва да бъде разсечен, защото когато моите служители стигнат до такива имена, те си казват "Утре той ще ни контролира нас", заяви Бакалов.

"Не ме интересува политическата сила и който и да ми вдигне телефона, няма да ми повлияе. Но за два месеца няма как да се променят нещата - каза още Бакалов. - Веднъж завинаги политиците трябва да решат този въпрос."

"МВР няма как да хаби толкова много ресурс, за да прекратява купуването и продаването на гласове - откъде накъде? Откъде накъде при положение, че след това ми говорят колко са честни. А после вие ме питате дали ще бъда честен. Да, ще бъда, а те ще бъдат ли?", попита служебният министър водещите в студиото.

70 са досъдебните производства и вече има 3 присъди във връзка с купуването и продаването на гласове, те са за опити за купуване на гласове, които са били предотвратени, каза още министърът и сравни броя на производствата с този от евроизборите - едва 10.

"Тези осъдителни присъди ще станат двуцифено число", прогнозира той.

Бакалов бе категоричен, че само за два месеца, откакто е начело на МВР, контролираният вот е намалял с 30%.

Той отчете и как се е справило МВР с изборите:

"Половината от началниците на районните полицейски управления изпълниха заповедта ми да бъдат проактивни спрямо купувачите на гласове и резултатите там са много добри. Изпратил съм им и благодарствено писмо. Други изпълниха друга заповед - да бъдат статични и да викнат хората, само за да ги предупреждават".

Сред областите, които не са се справили добре, министърът открои Варна, Пазарджик и Смолян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2014 в 14:39

Кмета на Галиче - Ценко Чоков, сигурно пак се е уредил със златно ланче:
" ....циганче циганче да ти купим златно ланче"

14.10 2014 в 14:39

Не се притеснявайте, защото този човек е един от кадровиците в сектор сигурност на тази държава. До него просто е изтекла информация от службите и просто никога няма да го хванете.

14.10 2014 в 11:45

как ще му отива една лопата по главата...

13.10 2014 в 19:59

Преди 10.11.1989 знаехме имената на тези за които е социализма.Сега знаем и имената за които е и демокрацията.Като размислим малко и сравним се оказва,че първите са много близки и дори в роднински отношения с вторите.А народа и преди и сега да го......

13.10 2014 в 18:19

Долен ФЕС нямаш ли капка срам ?стига с това купуване на гласове

13.10 2014 в 17:43

Абе какъв вътрешен министър си и то бивш седесар,когато този навлек беше депутат от СДС и като такъв се возеше в краден автомобил "Тойота".Автомобилът му беше иззет в София и той дори не си спомни кой му го е дал да го кара.Ама от тогава минаха 16 години и вече напълно е забравил сиромаха,като междувременно си смени и партията.Какъв човек,какъв българин!Честен,почтен!!!!?Гордост!?!?

13.10 2014 в 16:45

Да бяхте дошли в РПУ Албена.Циганите от Оброчище си плащаха на мангалите за ДПС без да се притесняват.Даже служителите на полицията се правеха че не ги виждат.Като знаеха че началника им Добрев покровителства проститутките и техните сводници.

13.10 2014 в 15:45

Вътрешният министър да не разпъва чадър над ДС-"спасителите" от ДС-МВРо: Дебелият ДС-побългарен циганин-албинос ДС-"Иван" Каракачанов също раздаваше помощи, плазмени телевизори и кьор-софри из cтарчески домове, клубове по интереси и прочие в Плевенско! Да го съберат в една килия с ДПС-аря Костадинoв да "обменят опит", а не да ми се готвят за министри!

13.10 2014 в 14:45

бирник, дпс корумпират всички и всичко! за тях няма значение коя партия е на власт!

13.10 2014 в 13:16

То само ДПС да купуват класове, с мед да ги намажем. Всички го правят. В т.ч. и любимите тук реформатори. Ето пример:
"Осъдиха „реформатор” за купуване на гласове
13.10.2014
Уличен да купува гласове в полза на Реформаторския блок в деня на вота в Хасково получи присъда в петък. Районният съд в Свиленград осъди 29-годишния Стоян Манолов на 1 г. пробация и 5000 лв. Манолов бил задържан в края на изборния ден, като в него е намерен списък от над 100 имена на свиленградчани. Някои от тях са свидетелствали, че дилърът ги е навивал да гласуват за конкретна политическа партия срещу възнаграждение. Сумата била различна, в зависимост от статуса на купувания, но средната миза била 50 лв.

Случаят бе потвърден от полицията. Според шефа на ОД на МВР Ангел Цанков до внезапната проверка в ромската махала на Свиленград се стигнало след подаден сигнал, че различни лица осъществявали покупка на гласове в полза на ГЕРБ. Мигновено изпратената оперативна група наистина засякла коли и хора, но се оказало че те работят за Реформаторския блок. Във всички проверени лица са намерени брошури и агитационни материали на реформаторите, а в Стоян - списък с отбелязани имена."