Спас-Александър остава в ареста

OFFNews 24 октомври 2017 в 13:43 13133 0

Мъжът, измамил десетки потребители в социалните мрежи с обещания за евтини самолетни билети, остава за постоянно в ареста. Според Софийския градски съд (СГС), Спас Василев, станал известен като Александър Николов, е извършвал мащабна престъпна дейност години наред.

Спас е все така с едно обвинение за измама от 2012 година за 490 лева, но съдът взе предвид и още няколко разследвания от Дупница и Благоевград, пак за обещани билети, по които той няма обвинения, защото не е бил открит в продължение на години. Именно това продължително укриване мотивира съдебният състав да заключи, че Василев на свобода отново може да избяга.

Магистратите не се довериха на думите на адвоката му, че той не е знаел, че го търсят и когато е научил сам се е предал в ГДБОП. Те се позоваха на справка от МВР, според която Спас Василев е бил принудително доведен от четвърто РПУ. Засега официална връзка между Спас и Александър не се прави, макар че самият той при предаването си в ГДБОП е казал, че той е Александър Николов, когото всички издирват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови