Ще остане ли Спас-Александър в ареста? Съдът решава днес

Александра Маркарян 24 октомври 2017 в 08:23 14182 0

Спас Василев

Софийският градски съд ще реши днес дали да остави в ареста Спас Василев. Мъжът от Кочериново измами десетки хора чрез фалшив профил във Фейсбук под името Александър Николов.

Откраднал снимката и малкото име от регистрацията на млад французин от Лион - Александър Мартинез, който пише, че работи за Air France.

Години наред Спас от Кочериново използвал фалшивата самоличност, за да обещава по-евтини пътувания и да продава невалидни самолетни билети. Така завлякъм десетки хора с хиляди лева.

Миналата седмица съдът го остави в ареста.

ГДБОП заключи фалшивия профил на Василев. На водещата снимка на страницата му има съобщение, на което пише, че страницата е иззета от ГДБОП-МВР, защото е използвана за престъпления.

Василев е обявен за общодържавно издирване през 2012 г., а през 2016 г. по искане на Софийска районна прокуратура е пуснат за издирване в Шенгенската информационна система. Обвинен е за измама по дело от 2012 г. във Варна за 490 лв. Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като нито едно от тях не е било прекратено, а само тези от Благоевград и Дупница са срещу неизвестен извършител. Разследването, за което е задържан Василев, е от Варна.

Разследванията срещу задържания ще бъдат обединени в едно дело и прокуратурата в понеделник ще поиска от съда той да остане за постоянно в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!