Скитник е в ареста заради кражба на Блек Рам за 7,90 лв. и юмручна закана

OFFNews 09 март 2021 в 10:53 1321 0

Заради бутилка българско уиски "Блек Рам" за 7,90 лв. мъж е с мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от бургаския окръжен съд.

Любителят на уискито бил спипан на местопрестъплението и замахнал с юмрук към лицето на продавачката. Грабежът представлявал опасен рецидив и се наказва със затвор от 5 г. до 15 г., т.е. касае се за тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, уточняват от съда.

Според магистратите "предметът на престъпното посегателство е с много ниска стойност, но в случая конкретната престъпна проява е необходимо да бъде разгледана в комплекс с данните за личността на дееца".

От данните от справката за съдимост на Стефан П. се установява, че спрямо него са били постановени два осъдителни съдебни акта за извършени престъпления против собствеността, като последно наложеното му наказание лишаване от свобода за срок от 2 г. и четири месеца е било изтърпяно на 24 октомври 2017 г.

"Наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, включващо посочените по-горе осъждания на обвиняемия, от една страна, е показател за престъпни нагласи, а от друга - дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от този обвиняем, в случай, че свободното му придвижване не бъде ограничено с най- тежката мярка за неотклонение", пише Бургаският окръжен съд в своите мотиви. В подкрепа на извода за наличие на реална опасност от извършване на престъпление са и данните, че преди извършването на деянието, предмет на обвинението, обвиняемият е направил опит да отнеме от друг търговски обект две бутилки алкохол.

Освен това има опасност Стефан П. да се укрие. Той има адресна регистрация в Сливен, на който не живее там, като е бил обявяван за издирване по друго дело от Районно полицейско управление - Сливен. Обвиняемият води скитнически начин на живот, злоупотребява с алкохол и често нощува в изоставени сгради.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови