Сидеров се изправя пред съда, наклеветил Борисов

OFFNews 16 юни 2015 в 09:52 5379 13

Софийският апелативен съд (САС) днес ще заседава по делото срещу Волен Сидеров, заведено от премиера Бойко Борисов за клевета. 

Общият размер на иска на Борисов е 200 000 лв. - по 50 000 лв. за всяка една от четирите клевети, които Сидеров е изрекъл в интервю за вестник "Монитор" на 7 юни 2013 година. 

На първа инстанция съдът осъди Сидеров да заплати на премиера 180 000 лв. Софийският градски съд (СГС) е постановил по 50 000 лв. за това, че лидерът на "Атака" е казал, че Борисов е "покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки", както и заради твърдението му, че Борисов "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за наркотрафик".

Съдът е присъдил и по 40 000 лв. за твърдението, че Борисов "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда", както и за твърдение, че в резултат на всички тези престъпни дейности Борисов "е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Днес Борисов и защитата му обжалват постановената присъда на СГС, като искат на втора инстанция Сидеров да бъде осъден на 200 000 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!