Сидеров отново се изправя пред Темида

OFFNews 10 юли 2015 в 06:42 4168 12

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се изправя пред съда днес. 

В началото на 2014 г. срещу Сидеров бе повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Случката се разигра на летище Варна. Тогава лидерът на "Атака" и компанията му (около 10 човека) стигнаха до скандал с Димитър Бахнев.

Противоречията между тях започнали още в самолета. При кацането на летище Варна народният представител опитал да вземе личните данни на Бахнев, за да го съди. Тогава в спора се намесили и полицаите Недко Недев и Милен Кателиев, които коментираха пред съда, че през цялото време Сидеров е бил агресивен, като по думите на Недев дори крещял: "Боклуци, ще ви уволня, мръсни ченгета".

От показанията на свидетелите стана ясно, че полицаите са взели участие в спора, за да обяснят на Сидеров, че няма как той да изземе личните данни на Бахнев. Тогава лидерът на "Атака" се разгневил още повече, избутал полицая Костадин Колев и го ударил по лицето.

Народният представител отрича да е удрял някого, но пък Колев има медицинско, изкарано минути след инцидента.

Последното съдебно заседание се проведе на 11 юни. Тогава в залата дойде и Волен Сидеров. "Дойдох, за да погледна в очите това момче младо (Костадин Колев - бел.ред.), 130-140-килограмово, с 30 години по-младо от мен, което твърди, че съм го ударил и е залитнал един метър. Искам да го погледна в лицето и да го питам: защо лъжеш и знаеш ли, че това е тежък грях и един ден ще отговаряш пред Божия съд за него", коментира тогава той. 

Съдът разпита и общо 13 свидетели, а заседанието продължи повече от 6 часа. 

По думите на Волен Сидеров това е "фрапиращо тенденциозно дело". "Каква е крайната цел? Да получа присъда, да ме отстранят от парламента или...", попита той.

Днес ще се проведе седмото съдено заседание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!