"Не мога да допусна да ме представят като маймуна"

Владислава Тричкова Последна промяна на 11 юни 2015 в 17:14 6833 27

"Не мога да допусна лъжесвидетели да ме представят като маймуна", избухна лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на делото, по което той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. 

Днешното съдебно заседание продължи повече от 6 часа, като бяха разпитани общо 13 свидетели.

В залата не се явиха частните обвинители Недко Недев и Милен Кателиев, както и полицаят Костадин Колев, който твърди, че е ударен от лидера на "Атака". Именно Колев се оказва и главната причина Сидеров да присъства на петото поред заседание по делото. "Дойдох, за да погледна в очите това момче младо, 130-140-килограмово, с 30 години по-младо от мен, което твърди, че съм го ударил и е залитнал един метър. Искам да го погледна в лицето и да го питам: защо лъжеш и знаеш ли, че това е тежък грях и един ден ще отговаряш пред Божия съд за него". Подсъдимият не е задължен да присъства в съдебната зала и досега депутатът се възползваше от това свое право. 

Сред разпитаните бяха 2 от стюардесите на полета от София за Варна, откъдето започва скандалът, двамата пилоти на самолета, пътници, полицаи и други. През цялото време Сидеров активно участваше в съдебния процес, задавайки въпроси към свидетелите. На няколко пъти поведението му премина допустимите граници и съдията отправи предупреждения към депутата, като дори се стигна до принудителна 10-минутна почивка, за да може Сидеров да се успокои и адвокатите да му "разяснят какво трябва да е поведението му в съдебната зала и какви могат да са последствията". 

Двама от свидетелите дадоха ключови показания. Олга Маринова, която е била на борда на самолета и е седяла в близост до депутата и компанията му. разказа пред съда, че скандалът е започнал в самолета и се е пренесъл в автобуса, който транспортира хората от самолета до терминала. Именно там Маринова е видяла как цялата компания на Сидеров, която, по думите й, е била от около 8 души, са удряли с ръце и крака друг от пътниците - Димитър Бахнев. Жената разказа, че се е намирала на около 3 метра от случващото се и не е чула как започва разправията в автобуса, тъй като е била една от последните пътнички, които са се качили. Това, което помни е, че Сидеров е попитал Бахнев "Простак ли ме наричаш" и след това се е стигнало до физическата разправа. Лидерът на "Атака" определи Маринова като "подготвен свидетел". 

След свидетелката бе разпитан и Димитър Бахнев. Интересното в случая обаче бе фактът, че Бахнев не спомена за конфронтация в автобуса. Важно е да се отбележи и че свидетелите се викат поименно и един след друг, така че Бахнев не е имал информация относно показанията на предходните свидетели, вкл. тези на Маринова. Според него Сидеров няколко пъти го нарекъл с обидни думи, сред които "престъпник", той обаче не отговорил на нападките му, а "просто се усмихнах и го помолих да ме остави намира". След искане на прокуратурата да бъдат прочетени показанията на Бахнев, направени ден след инцидента и част от досъдебното производство, стана ясно, че конфликт в автобуса е имало и че свидетелят е разказал за него по време на първия разпит. И въпреки че в днешните си показания не го спомена, след прочитането на показанията от досъдебното производство потвърди за случилото се. 

Именно по време на разпита на Бахнев, който продължи повече от час, Сидеров не успя да прикрие емоциите си. Депутатът го попита "защо лъжеш, момче", няколко пъти го прекъсна и категорично определи думите му за "лъжа". Според Сидеров "цялата работа е политическа поръчка срещу мен", а като основни заговорници депутатът определи Френското и Американското посолство. 

Волен Сидеров заяви и че "фрапиращо тенденциозно е това дело". "Каква е крайната цел? Да получа присъда, да ме отстранят от парламента или...", попита също лидерът на "Атака" по време на един от разпитите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 22:19

Голям наглвц е Сидеров ,защото знае ,че сад гърба му са хората от Москва .На този безочлив психопат, трябва да му бъдат "свити сърмите" веднаж завинаги!

12.06 2015 в 09:57

Че ти си по-низш от маймуните, какво се обиждаш? :)

12.06 2015 в 08:32

Ти сам се представяш като маймуна!

Няма ли кой да го пита каква простотия пак сътвори в Брюксел в един от най-скъпите ресторанти - Comme Chez Soi. Ял, пил и решил накрая да не си плаща сметката, защото имал имунитет!! СВИНЯ МРЪСНА!! Обаче като дошла полицията си платил като поп.

12.06 2015 в 00:07

А ти какъв си дърт маимуняк не ти ли омръзна да се правиш толкова години на маймуна,дърт гей.

12.06 2015 в 00:07

А ти какъв си дърт маимуняк не ти ли омръзна да се правиш толкова години на маймуна,дърт гей.

11.06 2015 в 23:45

Във всеки съд в коя да е правова цивилизована държава, когато му направят две забележки и на третата ще го отсранят от заседанието. Тук го оставят да се блещи и да крещи на свидетели и да ги поставя под натиск. Има толкова много видеа с поведението му. Цяло чудо е, че само по това е обвиняем...

11.06 2015 в 21:34


До Ludlustrator:

Заработвате ли?

11.06 2015 в 21:30

Алоооу Офффчета, абе оти търкате коментарчета които са във възхвала на ВОЛЕН ВЕЛИКИ и турят там дето им местото такива дебили като кака Владика...

ей го на и ИСПОЛИНА НА ДЕБИЛИТЕ..ХОМНЯКА дето се римува с...говняка и той е дошъл да се изцвъка..хихихихихиииии...хомопедерунгел как е в дълбините на тиквеният пърдялник, гледам мощно си поел от картофения райски газ хихихихихиииии

11.06 2015 в 21:17

" Ако не сте съгласни с коментарите ни"
-----------------------------------
Забележете,"с коментарите ни".
И все пак "Професор Балкански" , всъщност е група от нещастни ТРОЛОВЕ, платени на 100% от путьо !!!

Ей, нещастници ! Малко сте !

11.06 2015 в 21:11

Абе, с готината жена на Сидеров какво стана?