Сидеров: Няма причина да не участвам в президентските избори

Владислава Тричкова 11 юни 2015 в 13:42 4694 20

"Няма причина да не участвам в президентските избори", сподели лидерът на "Атака" Волен Сидеров минути преди да започне днешното дело, по което той е обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

По думите на депутата това дело е "политическо", "нагласено" и "медийно". 

"Забелязвам странно съвпадение. Когато наближават президентски избори, се появява някакво измислено дело, с което се цели да бъда намачкан и подтискан", допълни Сидеров, като даде за пример и случилото се през 2006-а година, когато срещу него се водеше друго дело. "Ако не бяха съдебните дела, 2006-а година може би щях да бия Първанов", каза Сидеров.

Той коментира и съдебната реформа: „Аз не виждам съдебна реформа. Съдебна реформа е, ако избираме съдии мажоритарно, които се явяват с лицата си, а не като сега – съдии фантоми. Нека да се избират прокурори и съдии, както ни избират нас. Всичко се говори, пише, ровите се в личния ни живот и ни броите залците. Нека и за съдиите да бъде същото и тогава ще кажем, че има съдебна реформа. Това, което правят ГЕРБ и сателитите им - да разделят ВСС на две части, не е съдебна реформа.“

Днес е петото поред заседание по делото за хулиганство на Сидеров. Той не е длъжен да се явява в съдебната зала и досега никога не е идвал. Днес обаче лидерът на "Атака" пристигна в Съдебната палата и се аргументира защо го е направил: "За да погледна в очите това момче младо, 130-140-килограмово, с 30 години по-младо от мен, което твърди, че съм го ударил и е залитнал един метър. Искам да го погледна в лицето и да го питам: защо лъжеш и знаеш ли, че това е тежък грях и един ден ще отговаряш пред Божия съд за него". 

Сидеров е категоричен, че не е удрял полицая Костадин Колев и "той знае това". "Това, на което е изградено делото, е лъжа", допълни лидерът на "Атака". 

На предишното съдебно заседание една от стюардесите, която е била на полета, откъдето започва скандалът, заяви пред съда, че Сидеров и компанията му са употребили алкохол и дори е имало празни бутилки от уиски. Днес обаче депутатът отрече това твърдение. "Не е вярно, че съм пил уиски в самолета. Може да е видяла и бутилки, и дамаджани, и буренца, всичко може да е видял стюардесата, но това на значи, че аз съм употребявал алкохол."

Относно това дали Сидеров е казал на френското аташе Стефани Дюмортие, че е "терористка" той отговори така: "Предположих, че може да е терористка, защото тя започна да сменя езици. В днешно време човек може да предположи всичко."

На днешното съдебно заседание ще бъдат разпитани общо 13 свидетели. Сидеров обеща, че ще остане в залата до края. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!