Волен Сидеров се изправя пред съда днес

OFFNews 11 юни 2015 в 06:53 4945 13

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще се изправи пред Софийски градски съд (СГС) днес. 

В началото на 2014 г. срещу Сидеров бе повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Случката се разигра на летище Варна. Тогава лидерът на "Атака" и компанията му (около 10 човека) стигнаха до скандал с Димитър Бахнев. Противоречията започнали още в самолета, но когато кацат във Варна народният представител се е опитал да вземе личните данни на Бахнев, за да го съди. Тогава в спора се намесват и полицаите Недко Недев и Милен Кателиев, които на последното съдебно заседание в края на март разказаха, че през цялото време Сидеров е бил агресивен, като по думите на Недев дори крещял: "Боклуци, ще ви уволня, мръсни ченгета". 

От показанията на свидетелите стана ясно, че те се намесили, за да обяснят на Сидеров, че няма как той да изземе личните данни на Бахнев. Тогава лидерът на "Атака" се разгневил още повече, избутал полицая Костадин Колев и го ударил по лицето. 

Народният представител отрича да е удрял някого, но пък Колев има медицинско, изкарано минути след инцидента.

По време на скандала на летището лидерът на "Атака" през цялото време е показвал картата си на народен представител, крещейки на полицаите, че са длъжни да му съдействат.

Досега делото е отлагано четири пъти. Последното съдебно заседание се проведе в края на март, когато потърпевшият Костадин Колев се конституира като частен обвинител в производството, което му дава правото да се запознае с доклада, да прави искания, обжалвания, да иска отвод на съда, ако счита, че някой е предубеден и т.н.

Другите двама частни обвинители Недев и Каталиев са били обект на обиди от страна на народния представител, но нямат физически наранявания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!