Полицията арестува Спас-Александър (обновена)

OFFNews 13 октомври 2017 в 15:13 12391 2

Полицията арестува Спас-Александър

Полицията е задържала измамникът, който придоби известност с прозвището Спас-Александър, съобщава bTV. Той е задържан тази сутрин в София.

Мъжът, който в последните дни стана известен с измамите си във Фейсбук, се подвизавал под фалшива самоличност с името Александър Николов. Всъщност става въпрос за жител на Кочериново на име Спас Василев. 

Оказа се, че още от 2012 г. Василев е обявен за общодържавно издирване, а през 2016 г. по искане на Софийска районна прокуратура е пуснат за издирване в Шенгенската информационна система.

Той е обвинен за измама по дело от 2012 г. във Варна за 490 лв. Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като нито едно от тях не е било прекратено, а само тези от Благоевград и Дупница са срещу неизвестен извършител. Разследването, за което е задържан Василев, е от Варна.

Разследванията срещу задържания ще бъдат обединени в едно дело и прокуратурата в понеделник ще поиска от съда той да остане за постоянно в ареста.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обясни, че неговите подчинени работят по сигнали от граждани срещу Василев от около месец и половина и до момента има постъпили над 40 жалби.

Разпитите на измамени граждани продължават, като за момента по тези случаи Василев е само заподозрян. Сигнали от граждани в чужбина не са постъпвали в ГДБОП.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев определи измамника като "калпазанин" и изрази убеждението си, че той ще бъде заловен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

13.10 2017 в 17:03

Разбрахте ли защо изведнъж цялата държавна машина се юрна да търси тоя дребен мошеник? Отговорът се крие в статията, макар, че и сами щяхме да се сетим, че бил ужилил неподходящия човек "учители и военен прокурор". Иначе когато измамници вършеят и мамят за стотици хиляди или милиони на никой не му дреме, тоя за 20-30хил. ще му разкажат играта