Шефът на Хидрострой е задържан за изнудване. МВР издирва двамата му съучастници

OFFNews 07 март 2023 в 11:31 6006 6

Георгиев

Снимка Стоп кадър

Борислав Георгиев

Строителният предприемач Велико Желев, който бе задържан снощи, а офисите му в столицата - претърсени, и още двама души се разследват от Софийската районна прокуратура за изнудване на бивш техен служител. Първоначално то е било за телесна повреда, но по-късно към него е прибавена и принуда. Данните сочат, че тримата са притискали служителя да подпише документ с невярно съдържание, обяви зам. районният прокурор на София Борислав Георгиев.

МВР издирва другите двама участници в разследването.

"Пострадалото лице е разпитано. Принудата е по повод имуществено разпореждане - поемане на задължения при дружествени взаимоотношения. Пострадалият е бивш служител", каза Георгиев.

Той уточни, че става дума за лека телесна повреда, за които пострадалият има дакументи.

По думите на Георгиев предстои наблюдаващият прокурор да извърши оценка на доказателствата, а претърсванията и изземането на веществени доказателства - компютри и документи, е продължило до полунощ.

Собственикът на "Хидрострой" Велико Желев бе задържан снощи, като в офиса на бизнесмена на столичния бул. "Цар Освободител" бе извършен обиск в негово присъствие.

"Хидрострой" е сред компаниите, получили авансови плащания за строителството на магистрала "Хемус". Днес обаче прокурор Борислав Георгиев обясни, че до този момент няма информация за нарушения, свързани със строителството, а само за принуда върху служител на фирмата да подпише въпросните документи.

По-рано днес адвокатът на Желев Менко Менков обяви, че срещу бившият шеф на НАП все още не е повдигнато обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

07.03 2023 в 17:20

Когато орангутанът спре да му вика "шефе", спиртак.

5827

4

pisnamiotmutri

07.03 2023 в 15:34

Мутри назначават биячи. Така е вече десетилетия. Рекет, страх и отвращение и разбира се деградация на културна и медийна среда.

14469

3

случайно прочетох

07.03 2023 в 15:09

"бившият шеф на НАП все още не е повдигнато обвинение."

Не на НАП, а на АПИ.

14469

2

случайно прочетох

07.03 2023 в 15:08

"Днес обаче прокурор Борислав Георгиев обясни, че до този момент няма информация за нарушения, свързани със строителството, а само за принуда върху служител на фирмата да подпише въпросните документи."

Дали?

870

1

Constanza

07.03 2023 в 13:36

Предизборно оживление :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!