Шефът на антикорупционната комисия: За Пеевски няма нито един ред за нещо незаконно

OFFNews 30 септември 2018 в 10:38 4255 3

Пламен Георгиев

За нас Делян Пеевски е просто едно проверявано лице. За това проверявано лице - мога да изляза и с лицето си и да кажа - че няма нито един ред за нищо незаконно, което има при него. Видно е от всички документи, които са огромен обем: за това лице няма нищо незаконно. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци, заяви пред bTV председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев.

Имахме сигнал срещу Делян Пеевски и извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че всъщност няма нищо незаконно, коментира Георгиев.

Той е категоричен, че антикорупционната комисия не изпълнява политически поръчки:

"Това е един пълен абсурд. Ние няма как да изпълняваме поръчки, дори и да искаме. Просто защото това са пари. Парите винаги оставят следа. Приходи. Разходи. Ние това правиме - смятаме приходите и разходите. Как можеш да изпълниш поръчка? Какво да направиш? Да измислиш приход, който го няма? Или пък разход, който го няма? Няма как да стане!"

В интервюто Пламен Георгиев съобщи, че ако бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков "предостави декларация с доказателства достатъчно време преди изтичане на тримесечния срок за внасяне на иск за отнемане в комисията, всичко ще бъде взето предвид".

Ако г-н Трайков в следващите 1-2 седмици предостави декларация с доказателства, ние ще я разгледаме. И ако той успее да докаже от къде е произходът на тези средства, тогава няма да има производство за отнемане, каза председателят на КПКОНПИ.

През седмицата стана ясно, че по иск на КПКОНПИ Софийският градски съд е запорирал имущество на Трайчо Трайков.

"Цената на бъдещия иск е 2 375 664,55 лв. и включва ½ от няколко недвижими имота, акции в търговски дружества, банкови сметки, както и 1 366 795,73 лв., представляващи наличност по сметки при инвестиционен посредник" - съобщиха от пресцентъра на антикорупционната комисия.

В днешното си телевизионно интервю Пламен Георгиев коментира и разследването срещу отстранения кмет на район „Младост" Десислава Иванчева.

Ние имаме изключително голям обем доказателства. Повече от 10 тома разговори са записани, каза Георгиев.

Като прокурор бих бил много щастлив да работя по един за мен такъв лесен случай, защото доказателствата много ясно и категорично показват, че г-жа Иванчева е поискала и е приела дар, който не ѝ се следва, коментира председателят на КПКОНПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

Хуан

30.09 2018 в 13:07

Ми то антикорупционните органи трябва да пишат тези редове. Спокойно можеше и да каже: "Не написахме и един ред срещу Пеевски"

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

30.09 2018 в 12:30

ПО-ДОБРИЯ ЦацаАРИЕЛ!!!
Когато "ШЕФ" на една комисия обяви ПУБЛИЧНО, че е достигнала тавана на своята НЕКОМПЕТЕНСТНОСТ, то следва тази комисия да се саморазтури..
Още повече да обявяваш това, преди Баце да се е върнал от ООН.. И да ти подскаже какво е постигнал по един МАГНИТСКИ там..Пък и не казва поне доклада от разузнаването на съседната държава, прочете ли го.. Провери ли писаното в него..
Иначе - ний го видяхме - за издигането за шеф на ДАНС - вувузели, въргаляне по жълтите павета, веене на хилави цици на "свободата"..
За законотворчеството на същия несъстоял се шеф след това - ФАНФАРИ, гласове "ЗА" на въргалялите се по жълтите павета вече ДУПЕТАТИ..

11671

1

безпартийна

30.09 2018 в 12:29

Добре би било Пламен Георгиев да се усеща какви глупости говори. Цяла България знае с какви средства разполага и контролира Делян Пеевски, само Георгиев не срещал нито ред. А да е потърсил обяснение с документи от самия Пеевски за огромната му финансова мощ? Така, както иска документи от Трайчо Трайков? За две седмици? Кого си мисли Георгиев, че успешно манипулира? Освен публиката на Пеевските медии?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков