1/2 апартамент, гараж и мазе са незаконно придобити? Да - за хора, които и Астра на лизинг не могат да вземат, без да гепят

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2018 в 11:26 8101 2

"Ама разбира се, че половин апартамент, гараж и мазе са "незаконно придобито имущество"... в представите на хора, които, без да гепят, и Астра на лизинг не могат да си вземат." Така Радан Кънев от ДСБ/Демократична България коментира новината за запора над имущество на бившия министър на енергетиката и настоящ общински съветник в София Трайчо Трайков.

Запорът е наложил Софийският градски съд по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), оглавявана от Пламен Георгиев.

Комисията твърди, че е извършила проверка за последните 10 години и че е открила несъответствие между доходите и имуществото на Трайков в размер на 2,4 млн. лв.

Запорирани са 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

В 14-дневен срок Трайков да представи декларация пред КПКОНПИ за произхода на средствата. Той има и месец да предяви възражения. Бившият министър е обжалвал решението на градския съд за запора.

По този повод Радан Кънев коментира още:

"Трайчо (Трайков - бел. ред.), разбира се, ще докаже в съда доходи, които ще обяснят дори и велосипеда в мазето. Но гаврата остава - най-вече автогаврата, с която съсипват българските институции".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

26.09 2018 в 14:21

Половин апартамент с гараж и мазе за 2.4 млм лв.?! Той в България ли е тоя апартамент?

11671

1

безпартийна

26.09 2018 в 13:51

Само Кунева, от реформаторските министри на Борисов, се измъкна от влачене по съдилища. Защо ли?