Съдът върна на прокуратурата делото срещу директора на БТА

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2018 в 11:47 1029 0

Съдът върна на прокуратурата делото срещу директора на БТА

Софийски градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу изпълнителния директор на БТА Максим Минчев, съобщават от Софийския градски съд. Минчев е обвинен в сключването на неизгодни договори за доставка на минерална вода срещу рекламни услуги.

Съдебният състав, с председател съдия Милен Михайлов, е приел, че е допуснато съществено нарушение, което пречи на подсъдимия да научи точно в какво престъпление е обвинен. В обвинителния акт са изложени подробно факти, свързани с правомощията на Минчев и сключването на договорите, но изобщо не е посочено как са изпълнявани тези договори, нито количеството, вида, стойността и датите на доставка на минералната вода и извършените рекламни услуги по всеки договор, посочват от съда. Отделно от това има неточност и неяснота в обвинителния акт относно размера на вредата, която е настъпила за БТА.

Според съдебния състав прокуратурата не е изпълнила задълженията си да очертае ясно и точно предмета на престъплението и участието на Минчев в него, което поставя съда в невъзможност, по време на съдебното следствие, да прецени дали твърдените от прокуратурата факти са доказани и да се произнесе.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред САС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови