Съдът пусна от ареста бияча от "Черни връх"

В случая аз съм най-невинният в цялата ситуация, каза Симеон Христов

OFFNews 18 март 2016 в 16:14 4871 13

Съдът пусна от ареста бияча от

Софийският районен съд (СРС) не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест за Симеон Христов, който е обвинен за побоя на столичния булевард "Черни връх". 

Държавното обвинение поиска постоянен арест за Христов, а другият участник в скандала Никола Маринов, който е обвинен в хулиганство, защото е ритал автомобила на пострадалия Георги Милев, излезе на свобода срещу 300 лева гаранция.

За катастрофата на "Черни връх" е образувано и друго дело срещу неизвестен извършител - за причиняване на средна телесна повреда при ПТП на Веселка Василева. Неправилната маневра, довела до сблъсъка, е извършена от Георги Милев, пострадал от последвалия побой, нанесен му от Христов.

Според съда, по делото има достатъчно доказателства, че Христов е бил Милев. В същото време, заради чистото му съдебно минало, по това престъпление той може само да бъде глобен,и така беше отхвърлено искането на прокуратурата за постоянното му задържане.

Днес Симеон Христов отново заяви, че нищо не помни.

В случая аз съм най-невинният в цялата ситуация. Човек, който прави умишлено нарушение, пренебрегва знаци, маркировка. Умишлено и целенасочено се пуска надолу и предизвиква ПТП, в момента се прави на жертва. Не помня да съм удрял някога. Ако е така, и ако има достатъчно факти и съдът каже, че съм виновен, да, ще си понеса наказанието. Аз съм вътре в една килия. Доколкото знам, жена ми е доста зле и чака операция. А човекът, който се прави на жертва, не му отива. Можеше да каже едно - извинявай.

Определението може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!