Съдът потвърди избора за кмет на варненския район Приморски

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2019 в 10:04 1585 0

Съдебен състав на Административен съд – Варна потвърди решение на Общинската избирателна комисия  с което е избрана Петя Проданова за кмет на Район „Приморски“, както и предхождащото го решение на ОИК за резултатите от първия тур. 

Производството беше образувано по жалба на Надка Йонова, в качеството й на кандидат за кмет на район „Приморски“, издигната от коалиция „Ние, Гражданите“. 

В мотивите си съдът сочи, че настоящото съдебно производство по оспорване на изборния резултат е контролно-отменително по своя характер и има за цел да се извърши проверка на конкретни нарушения, допуснати в изборния процес при определяне на изборните резултати, които да са толкова съществени, че биха довели до подмяна на действителния вот на избирателите, каквито твърдения не са наведени. В хода на производството нито едно от въведените в жалбата твърдения за незаконосъобразност на постановеното от ОИК - Варна решение не беше доказано.

Решението може да бъде обжалвано с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !