С публична процедура определиха съдиите за второ дело срещу Цветанов

Владислава Тричкова 30 март 2015 в 10:32 6438 0

Снимка Йоанна Кънчева

Първата публична процедура, с която се избра съдебният състав, който ще гледа делото за за отказа да разпореди подслушване на Цветан Цветанов.

За втори път Върховният касационен съд (ВКС) определи състава, който ще гледа едно от делата срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. 

В началото на месеца със същата процедура бе определен съставът по друго дело срещу него - това за отказа му да разпореди подслушване на бившия шеф на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Днес ВКС определи съдиите, които ще гледат делото за длъжностно присвояване. Системата за случайно разпределение определи Даниела Атанасова за съдия докладчик. Тя е ръководител на трето наказателно отделение в наказателната колегия на ВКС. Системата посочи за други двама членове на съдебния състав Цветинка Пашкунова и Мая Цонева

При определянето на съдиите присъстваха и председателят на ВКС Лозан Панов, както и Павлина Панова

В края на май миналата година Софийският градски съд оправда Цветан Цветанов за това, че като министър на вътрешните работи е разпоредил да бъдат изплатени близо 50 хиляди лева – средства от отпуски, обезщетения на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Той получил парите, въпреки че бил в ареста с повдигнати обвинения за рекет.

Първоначално присъдата беше "невинен", но само три дни по-късно, съдебен състав призна Цветан Цветанов за виновен и бившият вътрешен министър обвини съда в зависимост. По това дело прокуратурата поиска от Апелативния съд да потвърди 4-годишната ефективна присъда зам.-председателя на ГЕРБ

На 18 юни от 9:00 часа ще се гледа делото за длъжностно присвояване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews