ВКС отново прави публично разпределение на дело срещу Цветанов

OFFNews 30 март 2015 в 08:36 3552 2

Върховният касационен съд (ВКС) отново ще направи публично разпределение на дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

На 9 март със същата процедура се определи съставът, който ще гледа на трета инстанция делото за отказа да разпореди подслушване на Цветанов.

Тогава системата за случайно разпределение определи Татяна Кънчева за съдия докладчик. След като компютърът посочи именно нейното име, тя, чрез система за случайно разпределение, определи Жанина Начева и Бисер Троянов за другите двама членове на съдебния състав.

Минути по-късно Бисер Троянов си направи отвод по делото, като на негово място бе избран съдия Биляна Чочева

Днес ще се определи съставът, който ще гледа делото за длъжностно присвояване на Цветанов. 

В края на май миналата година Софийският градски съд оправда Цветан Цветанов за това, че като министър на вътрешните работи е разпоредил да бъдат изплатени близо 50 хиляди лева – средства от отпуски, обезщетения на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Той получил парите, въпреки че бил с обвинения за рекет и в Ловешкия арест.

Първоначално присъдата беше "невинен", но само три дни по-късно, съдебен състав призна Цветан Цветанов за виновен и бившият вътрешен министър обвини съда в зависимост. По това дело прокуратурата поиска от Апелативния съд да потвърди 4-годишната ефективна присъда зам.-председателя на ГЕРБ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!