ВКС определи с публична процедура съдиите, които ще гледат делото срещу Цветанов (снимки и видео)

Владислава Тричкова Последна промяна на 09 март 2015 в 13:27 7875 2

1/1

Върховният касационен съд (ВКС) определи съставът, който ще гледа на трета инстанция делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. 

Процедурата беше публична и се реализира в присъствието на председателя на ВКС Лозан Панов

Преди делото на Цветанов, се разпределиха други две дела, за да може да се покаже на журналистите начина, по който работи системата. 

Системата за случайно разпределение определи Татяна Кънчева за съдия докладчик по делото срещу бившия вътрешен министър. Тя е ръководител на второ наказателно отделение в наказателната колегия на ВКС. Минути след като компютърът посочи именно нейното име, тя, чрез система за случайно разпределение, определи Жанина Начева и Бисер Троянов за другите двама членове на съдебния състав. 

Лозан Панов раздаде протоколи от разпределението на всички журналисти, присъстващи в залата. Изключени магистрати в подбора нямаше. 

Делото за отказа да разпореди подслушване на Цветан Цветанов ще се гледа на 17 април. По това дело той получи 4 години затвор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 13:53

Айде бе шматки заспали!
Аз ли да ви опреснявам новините?!

"Час по-късно Троянов си НАПРАВИ ОТВОД с мотива, че беше член на Централната избирателна комисия от гражданската квота на ГЕРБ" съобщи "Правен свят".

09.03 2015 в 13:34

Залагания за отводи ще има ли?
Коефициенти за отделните съдии ще публикувате ли?
Всеки ден или 2 пъти дневно?