С белезници: Съдът в Пловдив гледа мярката за неотклонение на Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката

OFFNews 07 април 2023 в 15:56 3640 1

Тошо Куката, Емили Тротинетката и Чеченеца

Снимка Фейсбук

Тошо Куката, Емили Тротинетката и Чеченеца

Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката по случая с унизителния клип, на който се вижда как т.нар. "инфлуенсъри" разхождат вързано на каишка момче като куче в пловдивски мол, предаде Нова телевизия.

Грозният запис бе разпространен в социалните мрежи преди три дни, а впоследствие стана ясно, че момчето е със специални образователни потребности. Ден по-късно Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили - отведена на разпит.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че 20-годишният младеж не е бил заплашван, за да участва във видеото, а бил убеден от общ познат на обвиняемите. На Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката е повдигнато обвинение за "хулиганство, извършено при условията на цинизъм". Ако бъдат признати за виновни, ги грозят до 5 години затвор.

Днес те бяха докарани в съда при засилено полицейско присъствие и с белезници. На влизане в залата заявиха, че нямат вина за случилото се и момчето само е пожелало да бъде снимано, за да стане известно.

Минути след началото на заседанието защитата поиска 30-минутна почивка, за да се запознае с материалите по делото, предаде Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

07.04 2023 в 16:13

Нищо чудно тези примати наистина да получат 2-3 години затвор, докато онзи който уби Милен Цветков, а и другия който уби две жени на Черни връх - закриляният от полицаи и прокурори - ще са с няколко месеца, колкото са били в ареста вероятно. Даже може и да ни осъдят след това, че са страдали в ареста, а са всъщност невинни.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков