Тошо Куката осъждан 7 пъти за две години, Чеченеца - веднъж. Накарали общ познат да намери ''куче'' за видеото

Третият задържан Даниел Йорданов (популярен като Емили Тротинетката) не е криминално проявен

Рени Петрова 06 април 2023 в 16:54 16748 5

Част от скандалното видео, заснето в пловдивски мол

Снимка Стопкадър Фейсбук

Част от скандалното видео, заснето в пловдивски мол

Петко Атанасов (Чеченеца) и Тодор Огнянов (Тошо Куката, които бяха задържани заради гаврата с момчето със специални образователни потребности са осъждани и преди.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Третият задържан Даниел Йорданов (по-известен като Емили Тротинетката) не е криминално проявен. 

Преди два дни в социалните мрежи се разпространи грозен видеозапис, на който т.нар. "инфлуенсъри" Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални образователни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили Тротинетката - отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е "Мелиса" - интимен партньор на Емили Тротинетката.

Преди да бъдат арестувани, тримата си прехвърляха вината, а Тодор Огнянов твърдеше, че момчето го е "умолявало да се снима". Съпругата на Петко Атанасов пък коментира, че идеята за видеото била на 20-годишния. 

Момчето на каишка е знаело къде отива, но било принудено да имитира куче пред камера от Куката, негов колега и Чеченеца

От прокуратура съобщиха обаче, че на общ познат на тримата от клипа е било възложено да намери лесно податливо лице на манипулации, което да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка на публично място.

Пострадалият е на 20 години и е със специални образователни потребности. Въпросният общ познат настойчиво го убеждавал да се включи в клипа. Момчето първоначално отказвало, но след настойчиво убеждение, че ще стане известен, той се съгласил. 

Преди да се съгласи момчето, общият познат му звънял многократно по телефона и му писал съобщения. Момчето е отказвало няколко пъти, накрая склонило.

Възползвайки се от добродушието на пострадалия, тримата заснемат клипа и без дори да го покажат на пострадалия и без да го уведомят, че ще го публикуват, клипът е качен в страницата на единия в Youtube.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства. От прокуратурата обясниха, че деянието се отличава с изключителен цинизъм

Това е престъплението хулиганство, което предвижда лишаване от свобода до пет години.

Единият - Петко Атанасов, е осъден за грабеж през 2017 г., а другият - само за две години е осъден 7 пъти за три грабежа, една кражба, нанасяне на лека телесна повреда, закана с убийство и др. И двамата са реабилитирани.

Стана ясно, че от множеството присъстващи на заснемата на видеото никой не е подал сигнал на тел. 112. В сряда всички очевидци са установени.

От прокуратурата посочиха, че двама от задържаните са арестувани в Пловдив, а Емили Тротинетката - в София. И макар в сряда да твърдеше, че отвеждането й няма връзка със случая, се оказа, че е била обявена за общодържавно издирване.

Първоначално е говорено с нея по телефона и е призована да се яви в полицията в Пловдив. Тя е отказала категорично и е обявена за общодържавно издирване. Задържана е в София, след което е конвоирана е до Пловдив.

По случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация. Ще бъде образувано производство пред КЗД, в което да се установи налице ли е нарушение на Закона за защита от дискриминация под формата на тормоз по признак „увреждане“, извършено от тримата участници в клипа.

Съветът за електронни медии обяви, че ще глоби медиите, които са излъчили скандалния видеоклип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

06.04 2023 в 21:51

Когато няколко като тези два урода, онзи дрогирания който уби двете момичета, пернишкото прокурорско синче катилче, и т.н човекоподобни им тръснат 15-20 годинки за рецидивизъм, може и да се замислят някои бъдещи "инфлуенсъри".

2073

5

Johnny B Goode

06.04 2023 в 21:48

Съдебната система ги е освободила за да може да изпълняват важната си функция в обществото - да "инфлуенсват" тези които не са все още съвсем инфлуенснати.

Сега малко по-сериозно. Такива уроди има навсякъде по света. Разликата е, че по света след седем присъди за три години биха могли да "инфлуенсват" само докато са се хванали за палците в затворническата баня.

1220

4

хr4

06.04 2023 в 19:14

re:Човков
"Какво да кажем за такава съдебна система???"

Ако кажа това което мисля, ще последва:

"Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране."

а ти се сещай колко майки ще бъдат споменати...

-690

3

Козин Човков

06.04 2023 в 18:10

"Единият - Петко Атанасов, е осъден за грабеж през 2017 г., а другият - само за две години е осъден 7 пъти за три грабежа, една кражба, нанасяне на лека телесна повреда, закана с убийство и др. И двамата са реабилитирани."
Какво да кажем за такава съдебна система???

-1655

1

ob1

06.04 2023 в 17:15

"само за две години е осъден 7 пъти за три грабежа, една кражба, нанасяне на лека телесна повреда, закана с убийство и др."

Защо това животно е на свобода?!?