Пускат сигнал за лъжливи показания срещу една от свидетелките по делото 'Семерджиев'

OFFNews 23 февруари 2024 в 09:47 1348 0

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Вчерашното заседание по делото "Семерджиев" беше пълен цирк, заяви адвокатът на семейството на едно от загиналите момичета при катастрофата на столичния бул. "Черни връх" Пламен Димитров пред Нова тв.

По думите му Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетелката Велина Аршинкова. Целта е да се проведе разследване за лъжесвидетелстване.

"Ако на 6 март тя се яви и оттегли показанията си, ще избегне съдебна отговорност. Лъжесвидетелстване се наказва с до 5 г. лишаване от свобода", припомни юристът.

Вчера на поредно заседание по делото Аршинкова обяви, че е била в колата на Георги Семерджиев във фаталната вечер. Седяла е на задната седалка, а автомобилът е бил управляван от друга жена - Елена Йорданова, която е неоткриваема на посочения адрес. Защитата на Семерджиев настоява тя да бъде разпитана. Експертизата пък сочи, че по три предмета в колата липсва ДНК на обвиняемия.

Според адвокат Димитров няма как човек, който е пътувал на задната седалка на джипа на Семерджиев, да е жив след удара.

"Колата беше разцепена на две и никой не би могъл да оживее, камо ли да стане, да се изтупа и да си отиде, каквото беше твърдението на защитата", допълни юристът.

През април м.г. Софийският градски съд постанови 20 г. затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.

Георги Семерджиев е подсъдим за фаталната катастрофа с две жертви на булевард "Черни връх" от 5 юли 2022 г. Тогава той мина на червено със 166 км/ч и уби Хариет Стефанович и Христина Дилева, като е шофирал дрогиран.

На първа инстанция бившият футболист беше признат за виновен по общо пет обвинения. Бяха изготвени и няколко експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!