Прокуратурата в Стара Загора ще обжалва върнатото й дело 'Дебора'

OFFNews 15 февруари 2024 в 12:23 1064 0

Дебора

Снимка БГНЕС

Дебора Михайлова

Драмата с делото на нарязаната с макетно ножче Дебора Михайлова продължава, след като вчера Районният съд-Пловдив върна обвинителния акт за поправка. Така делото отново се озова в прокуратурата в Стара Загора.  

Няколко часа по-късно от там обявиха, че ще изготвят протест срещу връщането на обвинителен акт за причиняване с особена жестокост на средна телесна повреда, за принуда и закана с убийство към 18-годишното момиче. Подсъдим по него е 26-годишният Георги Георгиев.

Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Окръжния съд-Пловдив в 3-дневен срок.

Причината съдът да прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота за причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо Георги от 30 юли м.г. и непроменена до настоящия момент.

"Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото, касаещо едно от обвиненията, а именно това за заканите с убийство спрямо пострадалото лице. Както е по закон, по делото спрямо Г.Г. в съдебно заседание участват вносителите на обвинителния акт, а именно екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора. След разглеждане на протеста прокуратурата ще допълни обвинителния акт, съобразно указанията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив", посочват от старозагорската прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика