Прокуратурата разследва инцидента със загиналите в пожара лесничеи

OFFNews 05 август 2021 в 10:32 1726 0

Районната прокуратура в Благоевград започва разследване за смъртта на двамата лесничеи, които загинаха в пожара край Сандански. 

Установено е, че на 3 август в района на планинските села Голешово и Петрово е възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие Благоевград. По-късно пожарът се разраснал.

Следобед на 4 август на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово са били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горското стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже.

Третият пострадал – 47-годишният С.К., е в тежко състояние и е бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. В момента мъжът е настанен в "Пирогов".

Мястото на трагичния инцидент е локализирано. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи, съобщават от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews