Прокуратура ще преговаря с биячите от Околовръстното само за ефективен затвор

OFFNews 15 март 2016 в 11:05 4920 5

Прокуратурата е готова да участва в преговори с адвокатите на биячите от Околовръстното шосе в София за сключване на споразумение и смята, че адекватното наказание за побоя е ефективна присъда затвор. Това се казва в съобщение на Софийската районна прокуратура (СРП).

В понеделник стана ясно, че тримата обвиняеми Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков, които нанесоха побой над Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова, имат намерение да признаят вината си и да поискат споразумение с прокуратурата. Адвокатът на единия от обвиняемите Мариана Тодорова обясни, че и тримата са се подали на провокация и изказват съжаление. 

От прокуратурата съобщиха във вторник, че до момента не са водени преговори с адвокатите на тримата. От държавното обвинение уточняват, че законът не забранява в случая на повдигнатите обвинения за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди да бъде проведена процедура по споразумение. 

"В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно", се казва в съобщение на СРП. 

При тези параметри на наказуемост СРП е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение, уточняват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!