Биячите от Околовръстното всъщност са домакин и шофьори

Задържаните били готови да се признаят за виновни

OFFNews 14 март 2016 в 09:52 8437 7

Биячите от Околовръстното всъщност са домакин и шофьори

Служителите на Ивайло Борисов-Ториното, които станаха популярни като "биячите от Околовръстното", били назначени на работа като шофьори, отговарящи за поддръжката или съветници по хранене, съобщава bTV, като се позовава на документи. Всъщност Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков не са били назначени като охранители. 

Христо Христов е домакин и задачата му по договор е да пазарува и да изпълнява възложените му задачи. Георги Близнаков, който е издирван заради участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани, и Александър Гечев, които са в ареста заедно с Христов, са лични шофьори. Мартин Марков, който беше пуснат на свобода, също е личен шофьор.

Румен Башев е назначен като фитнес инструктор и съветник по хранене, а Христо Стефанов отговаря за поддръжката на техническото състояние на автомобилите.

Датата на сключване на всички договори е 29 януари 2016 г. И шестимата били на изпитателен срок до 1 март. Работното време е почасово, а заплащането е едва по 210 лева.

Задържаните са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата, ако тя разреши това, заяви пред bTV адвокат Мариана Тодорова. По думите ѝ те са били провокирани и изказват съжаление, че психически не са устояли на тази провокация. В момента наблюдаваме демонстриране на сила от страна на държавата, коментира адвокат Тодорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови