Полякът от аварийно кацналия самолет остава под домашен арест

OFFNews 27 ноември 2015 в 10:11 1999 0

Полякът от аварийно кацналия самолет остава под домашен арест

Бургаският Апелативен постави полския гражданин Войчех Маевски, който предизвика аварийно кацане на "Еърбъс" на на бургаското летище, съобщава БГНЕС. 

Полякът е обвинен за това, че на 19 ноември е застрашил сигурността на самолет "Еърбъс А320" на авиокомпания "Смол планет", осъществяващ полет от Варшава до курортния град Хургада в Египет, чрез съобщаване на лъжлива информация, че на борда има взривно устройство. Това е довело до принудителното приземяване на самолета и евакуация на екипажа и пътниците на летище Бургас.

Предвидената в закона санкция за престъплението в което Маевски е обвинен е от 3 до 15 години затвор.

На 22 ноември съдът определи на Маевски парична гаранция от 5000 лева. Мярката бе протестирана от Окръжна прокуратура –Бургас, която настояваше Маевски да бъде задържан под стража.

По време на съдебното заседание, частният протест на Окръжна прокуратура - Бургас бе определен като правилен и законосъобразен от прокурор от Апелативна прокуратура – Бургас. В мотивите си за днешното определение съдът прие, че е възможно полският гражданин да се укрие и да не бъде открит на посочените от него адреси.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови