Петима на свобода за 108 кг амфетамини

OFFNews 01 февруари 2016 в 05:30 6398 2

Петима на свобода, двама в ареста, а един е с парична гаранция - това реши Специализираният наказателен съд, който разгледа мерките за неотклонение на групата от 8 обвинени за 108 кг амфетамини. 

Девет бяха задържани по време на наркосделка в Пловдив преди дни, на осем от тях Специализираната прокуратура повдигна обвинения. Съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” на Иво Димитров Кръстанов за притежание на наркотици и с цел разпространение и на Насер Али Алшдаифат – за „държане на наркотични вещества”. Обвиняемият Мохамед Салех Еуида съдът получи „парична гаранция” в размер на 3 000 лева, също за държане на наркотични вещества. Мярката за него е по-лека, тъй като живее в България и има постоянен адрес. 

Прокуратурата може да обжалва решението на съда пред по-горната инстанция. 

Петима от участниците в групата бяха задържани на 28 януари по време на наркосделка на паркинг в Пловдив с 50 кг амфетамин. Впоследствие са задържани останалите от групата. В къща в софийското село Петърч са открити и иззети още 58 кг. от наркотика. Обвинения са повдигнати на Георги Христов, ръководител на групата, Александър Киров, Иво Кръстанов, Иван Иванов, Мартин Иванов, Енчо Янакиев, Насер Али Алшдаифат от Йордания и палестинецът Мохамед Салех Еуида. 

Според събраните доказателства групата е действала от септември 2014 г. Арабските граждани са поръчвали големи количества амфетамин, за да го пласират в държави от Арабския полуостров. Има данни, че част от наркотика е бил предназначен за българския пазар, съобщи прокуратурата преди дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!